КУЛТУРА

Изградбата започна 2004 година, а осветувањето стаса после 15 години. Селото со најсолиден наталитет во
Во пресрет на големиот македонски празник – Илинден, вчера делегации од Општина Кочани, Сојузот на борците од НОВ и од политички партии положија свежо цвеќе на Споменикот
Промоцијата на книгата „Спомени за домот“ од Розета Петрова ќе се одржи вечерва во просториите на ЈОУ
Утре, 26 јули 2019 г. во 8:30 ч. во салата на Советот на Општина Кочани, ќе биде потпишан договор за реализација
Творештвото на поетот Сретен Вујовиќ од Цетиње, Црна Гора, остварено во изминатите 40 години, ќе биде
Вечерва во 20 часот во трговскиот центар во Кочани најмладите ќе имаат можност да се забавуваат со 5+ Фамилија.
Вечерва, 11 јули, во пресрет на празникот Петровден, празнична литија и кршење на славскиот колач (во 18:30 ч.) - во
Концертот „Музички одблесок“ со примадоната Славица Петровска-Галиќ, тенорот Влатко Груевски и пијанистот Андреј Наунов
Со концертот „Танго звуци“ на музичкиот состав „Виварт“ синоќа започна овогодишното издание на манифестација
В петок, на 5 јули, со концертот „Танго звуци“ на музичкиот состав „Виварт“ ќе започне овогодишната, 12. културна

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.