На 16 јули – Творештвото на Сретен Вујовиќ пред кочанската публика

15 Јул 2019
205 пати

Творештвото на поетот Сретен Вујовиќ од Цетиње, Црна Гора, остварено во изминатите 40 години, ќе биде

претставено пред публиката во Кочани. Организатор на овој настан е ЈОУ Библиотека „Искра“.
За творештвото на Вујовиќ ќе зборува Ивана Ѓукиќ
Презентацијата на четириесетгодишното творештво на црногорскиот автор ќе се одржи на 16 јули, вторник, со почеток во 19, 30 часот во кочанската библиотека.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.