Библиотека „Искра“ - Промовирано делото „Византија и Русија од појавата на Русија до смртта на кнезот Владимир“ од Иле Велков

03 Окт 2021
162 пати

Во петокот вечерта во Мултикултурниот центар во Кочани се одржа промоцијата на книгата Византија и Русија од појавата на Русија до смртта на кнезот Владимир,

магистерски труд на Иле Велков, вработен во ОУ „Малина Попиванова“.
За делото говореше д-р Александар Атанасовски, професор на Филозофскиот факултет – Скопје, Институт за историја.

i.jpg
На промоцијата присуствуваше и секретарот за култура во Амбасадата на Руската Федерација во Скоје, Игор Хопрјачков.

i1.jpg
Промоцијата беше дел од 30. издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз, 2021“, а организатор на настанот беше ЈОУ Библиотека „Искра“.

i3.jpg

i2.jpg

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)