Виница – Одбележана Детската недела

06 Окт 2021
116 пати

По повод одбележување на детската недела, под мотото Јас избирам здравје, а ти? , дечињата од ОЈУДГ

„Гоце Делчев“ – Виница продефилираа низ градските улици со цел подигнување на свеста кај граѓаните за правата и обврските на детето.
Со тоа тие пратија важна порака: „Имаме право на еднаквост!“ и „Имаме право на топол дом и семејство!“, но најважно од се - „Убаво е да си дете“.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)