Студентите од јавнитевисокошколски установи во нашата држава, што ќе користат стипендии за студиската 2019/20 година, ги потпишаа договорите со Општина Кочани.

Дваесет и шест од дваесет и осум пријавени студенти ќе користат општински стипендии

Со воведна работилница за запознавање на учесниците во натпреварите, чии домаќин е

СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани и регистрираните автошколи од Општината вчера

Основно училиште Малина Попиванова ја пушти во употреба сензорната соба наменета

В четврток, на 19 декември 2019 година во 14 ч. ќе биде отворена Сензорната соба во

Последната фаза од проектот Едукативна работилница за деца и млади, во Музејската збирка во Кочани ќе

Во областа на правата на детето, Министерството за образование и наука и единиците на локалната

Децата од големата група од објектот „Ѕвездички“ на Детската градинка Велјанова учествуваа во акцијата

Страница 1 од 20

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.