КУЛТУРА

Дозволете да Ве информираме дека поради воведување на вонредната состојба во нашата држава,
Драмскиот аматерски фестивал на Македонија се одложува. Наместо од 22 до 29 мај како што беше
Ликовните уметници кои пред неколку месеци почнаа да изработуваат мурали и графити на потпорниот ѕид
Претседателката на Комисијата за култура при ОК денеска одржа прес конференција во која ги издвои мерките за спас на културата значајни за Кочани!Ви го пренесуваме текстот во целост:
Дождот не ги попречи виничани денес достојно со сите почести да оддадат почит пред
Во Библиотеката Искра во Кочани вечерва ќе се одржи промоција на книгата со афоризми,
На 21 февруари, петок, ЈОУ Библиотека Искра организира чествување на Светскиот ден на
Во ЈОУ Библиотека ИСКРА денска ќе се одржи литературно читање по повод веркиот празникот
По завршените подготовки за градежни активности, деновиве започна со реконструкцијата
Катерина Данилова, Киро Герасимов и Славица Цветков утре, 22 јаунари, во ЈОУ Библиотека

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.