КУЛТУРА

На сите православни верници им го честитам Божиќ, големиот христијански празник посветен
Во издание на Институтот за македонски јазик Крсте Мисирков од Скопје, вчера во Кочани
Во вторник, 24 декември 2019 година, во 12 ч. во Центарот за култура Бели мугри во Кочани ќе
Неделава, неколкумина ликовни уметници изработуваат мурали и графити на потпорниот ѕид
Претседателот на Источниот плански регион, Благој Бочварски, вчера присуствуваше на
Денеска, вторник, 17 декември 2019 г. со почеток од 12 ч. во ресторанот Амор во Кочани ќе се
Во саботата, во Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани беше промовирано делото Асоцијативите во македонскиот современ јазик од д-р Марија Соколова,
Промоција на книгата За секој ден по еден од Јане Атаносов ќе се одржи и во Виница на
Последната фаза од проектот Едукативна работилница за деца и млади, во Музејската збирка во Кочани ќе
Во изложбениот салон Фоаје 2 на Националната установа - Центар за култура Бели мугри - Кочани,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.