КУЛТУРА

Библиотеката „Искра“ – Кочани ја одбележува Неделата на детето со едукативно креативни работилници на тема
Централните содржини од манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“:
Запишаното фолклорно богатство од Кратовско преку четири книги чиј автор е Драган Герогиевски вчера
Во рамките на Деновите на оризот денеска во просториите на ЈОУ Библиотека Искра ќе бидат промовирани четири
Со промоцијата на втората книга од едицијата Богатство запишано во времето од Киро Герасимов, вечерва
Меги Велкова ја претстави својата книга првенец Тајната на сини очи, со која го доби Признанието за
Промоција на книгата Тајната на сини очи , дебитанско остварување на младата поетеса од Кочани, Меги Велкова,
После богатото културно лето , општина Виница продолжува со нов есенски културен бран кој започнува од
Дваесет и осмото издание на традиционалната културна манифестација Денови на кочанскиот ориз ќе се одржи
По повод Европската недела на мобилност, в понеделник, 16 септември 2019 г. Општина Кочани и

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.