КУЛТУРА

Во убава атмосфера и во присуство на завиден број гости и нејзини пријатели во фоајето на спратот во ЦК Бели мугри, Нада Ѕмбова Донева, ја
Во ЈАУ Библиотека „Искра“ во Кочани вечерва ќе се одржи промоција на книгата Сакам љубов да дишам,
Во организација на Општина Кочани, а во соработка со Фондацијата Славко Јаневски, СОУ Гошо Викентиев
В среда, 15 мај, со почеток во 13 ч. во Изложбениот салон во Центарот за култура Бели мугри ќе биде
Ученици и професори од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани, по покана од градоначалникот
Во организација на Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“, 2 до 5 мај во Оризари се одржа шестиот
25.4.2019 г. 11 ч. – Положување свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев кај с. Тркање
Хоровите на основните училишта Св. Кирил и Методиј и Никола Карев и мандолинскиот оркестар на
Со читање на светската и на македонската порака, Библиотеката Искра од Кочани го одбележа Светскиот ден на
Денеска, со почеток во 11 ч. во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ во Кочани ќе се одржи Регионална ревија на училишни хорови

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.