КУЛТУРА

Денеска по 59 –ти пат беше одбележан патрониот празник на СОУ „Гошо Виќентиев“ од Кочани. На свеченоста
Екологијата и Библијата е насловот на изложбата што денеска ќе биде отворена во ЈОУ Библиотека Искра
Здружението на пензионери од Кочани во својата програма за работа за годинава, покрена иницијатива за
Со проектот „Екоградини во детските градинки“ од програмата Еразмус плус, денеска во Детската градинка
Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите, 8 Април, денеска во Центарот за култура Бели мугри
По повод Денот на литературата за деца, под мотото Другарувањето со книгите ни е песна, Библиотеката
По повод 1 Април, Денот на шегата, на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“.
Погреб со смеење со поднаслов 101 Кочанска (не)згода...плус една е книгата која ќе се промовира вечерва во
По повод 2 април, Денот на литературата за деца, под мотото „Другарувањето со книгите ни е песна“,
Публицистот и новинар во пензија, Киро Герасимов, автор на 56 дела и преведувач на девет книги од словенечки и

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.