КУЛТУРА

Виолета Танчева – Златева вчера во ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани ја претстави својата поетска збирка,
„Славица Цевткова е поет кој преку својата поезија ја споделува љубовта, чистотата и искреноста. И тоа љубовта кон природата, опкружувањето,
Во ЈОУ Библиотека „Искра“ од Кочани денеска ќе биде промовирана стихозбирката „Патот“ од Виолета
Презентација на книжевниот портрет на роднокрајниот автор, Славица Цветкова, е закажан за вечерва во
Согласно вчерашната одлука на Министерството за образование и наука, сабота-16 март да биде работен
В сабота, 16 – ти март, со почеток во 11:00 часот на стадионот во Виница ќе се одржат традиционалните Тодорови
По повод Меѓународниот ден на жената, 8 Март, утре Полициската станица - Кочани во соработка со Општина Кочани
По повод 8 Март, Библиотеката „Искра“ денеска организира литературно читање. Членовите на Литературниот
Собранието на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија вчера на седница ги усвои Годишниот извештај за работа на Фестивалот за 2018 година
Сите сме родољупци, или странски кажано патриоти, а патриотизмот, поточно родољубието најдобро се

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.