РЕГИОН

Вчера, во Министерството за финансии, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев го потпиша договорот
Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска
Во тек се завршните градежни работи за комплетна реализација на улицата „Лазар Стоименов“ во Оризари.
Кочани е една од првите четири општини во државата каде што ќе се градат нови детски градинки со грант
И текстот добиен од ВМРО - ДПМНЕ од Кочани исто така по елктронски пат го објавуваме во целост без никаква
Без никаква интервенција текстот добиен од ОО на СДСМ од Кочани по електронски пат го објавуваме во целост... Деновиве сме сведоци на невиден терор што го врши ДПМНЕ во Кочани.
На 14.08.2019 во 06,50 часот било пријавено дека на магистралниот пат Кочани-Штип, на место викано
Во месноста Кај Дабот во близина на кочанското село Бели, во организација на Црвениот крст и Клубот на
Согласно годишната програма за заштита на населението од заразни болести, утре (13 август) во попладневните
Шумскиот пожар што го зафати подножјето на Осоговските Планини, во атарот на кочанските села Бели и

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.