Асфалтирање на улицата „Лазар Стојменов“ во Оризари

19 Авг 2019
274 пати

Во тек се завршните градежни работи за комплетна реализација на улицата „Лазар Стоименов“ во Оризари.

Уредувањето на улицата започна со изградба на потпорните ѕидови, поставување рабници, а Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ изгради водоводна и канализациска мрежа на оваа улица.

На поставувањето на два слоја асфалт работи фирмата „Стојменов“ од Кочани.

Изградбата е со средства од Програмата за капитални инвестиции за 2019 година, од каде е планирана изградба на повеќе улици во населените места.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.