Трговскиот центар ќе добие нов урбан изглед

10 Окт 2019
300 пати

Се реконструираат 2 800 м2 од плочникот во Трговскиот центар. Бетонските плочки се отстрануваат и на нивно

место ќе бидат поставени гранитни. Целиот простор ќе биде осветлен со вградени подни ЛЕД-светилки и рефлектори. Ќе се постават нови клупи и друга придружна комунална опрема со што ќе се подобри фунционалноста и естетскиот изглед на една од најпрометните површини во Кочани.
Заедно со реконструкцијата на шеталиштето ќе се направи ново хортикултурно уредување на просторот. Трговскиот центар ќе добие нов, урбан изледен.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.