Пред Мојанци ќе биде поставено јавно осветлување

14 Окт 2019
191 пати

Со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка, патниот правец од железничката пруга кај

Антура до селото Мојанци ќе добие јавно осветлување.
Целиот потег во должина од 3,5 км, на кој се гради и тротоар, ќе биде осветлен. Така, на оваа фреквентна сообраќајница значително ќе се подобри безбедноста и за пешаците, а околу 1 500 жители од трите села ќе имаат урбан пристап.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.