Лидер на струка 2019

06 Дек 2019
278 пати

Денеска СОУ Гошо Викентиев беше домаќин на натпреварот „Лидер на струка 2019“  на кој учествуваа најдобрите ученици од сите средни стручни учичишта во земјава .

Натпреварот се состои во два дела, теоретски и практичен, во повеќе струки: Електротехничар Енергетичар, Електротехничар за Компјутерска техника и Автоматика и Електротехничар за Електроника и Телекомуникации, изјави за РАДИО КОЧАНИ ФМ професор Ѓоко Ѓоргиев кој предава практична настава во СОУ Коле Неделковски Велес.  Меѓудругото  додаде - Најдобриот ученик со најмногу бодови ќе биде прогласен за државен првак на нашата земја.

Натпреварот е во организација на Бирото за образование и Министерството за образование и наука. 

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.