Благајничка во банка во Кочани повеќепати извлекла пари од сметка на физичко лице...

23 Дек 2019
2433 пати

СВР Штип поднесе кривична пријава против Л.С.(61) од Кочани, поранешна вработена во банка во Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело несовесно работење во службата.

На 15.11.2016, во својство на благајник во банката, без знаење и присуство на одговорните лица во правно лице од Штип, како и физичко лице од Кочани, извршила седум незаконски трансакции во вкупен износ од 12.100.000 денари, на штета на физичко лице од Штип.

Оценете ја оваа вест
(3 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.