По барање на Граѓанското движење за почист воздух, Општина Кочани обезбеди илјада садници за пошумување

По иницијатива на градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, Општина Кочани во соработка со ЈП Национални шуми и Шумското стапанство Осогово изведе акција за пошумување во

В среда, на 27 ноември 2019 г., најмладите сограѓани згрижени во објектот Ѕвездички на Детската градинка

Општина Кочани во соработка со Национални шуми, Подружница  – Кочани подготвува акција за пошумување.

Општината продолжува со примена на мерките против аерозагадувањето во Кочани.

Пред една седмица Државниот инспекторат за животна средина донесе решение со кое се забранува

Државниот инспекторат за животна средина на 8 ноември донесе решение со кое се забранува работата на

Општина Кочани ги применува мерките за намалување на аерозагадувањето. Засилен е општинскиот

Кочани вчера протестираше за чист воздух и здрава животна средина. Протестот го организираа граѓански активисти со своето неформално здружение. Протестираа и жителите на селото Бели,

Министерството за животна средина и просторно планирање дава поддршка на локалната самоуправа на Кочани

Страница 1 од 13

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.