Пациентка со иницијали Ј.Д. на возраст од 58 год, од страна на медицинска екипа на ИМП на ден 30.03.2020

Министерот за здравство Венко Филипче соопшти дека во Кочани е регистриран првиот случај на заразен со корона вирус во Кочани.

Педесет и пет лица од Кочани остануваат подложени на самоизолација, а нивниот број деновиве драстично ќе опаѓа.

Во пунктот за скрининг тестови во Центарот за јавно здравје во Кочани вкупно 15 граѓани направиле контрола за присуство на КОВИД-19 и сите покажале

На состанокот на Кризниот штаб во Виница беа разгледани сите досегашни активности кои надлежните ги

Со цел да се спречи можноста за ширење на болеста КОВИД-19, градоначалникот на Општина Кочани

Откако ќе заврши пандемијата, со сите нејзини последици врз здравјето на луѓето и економијата, малку по малку

Владата, на денешната седница, донесе одлука со која во викендите се забранува движењето на сите

Едно лице помалку од вчера или вкупно шеесет и тројца кочанци остануваат во самоизолација, како мерка за заштита од коронавирусот. На подрачјето

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.