Во насока на спроведување на Предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Северна

Денеска сме во изборна единица 3, започнуваме од Кочани и продолжуваме понатаму во Чешиново-Облешево, потоа во Зрновци, од Зрновци во Виница и потоа повторни

Центарот за комуникации на ВМРО - ДПМНЕ известува дека денеска, 27.06.2020 година, претседателот на партијата, Христијан Мицкоски, во 12:30 часот ќе го посети

До Организаторите на изборна кампања, кои имаат потврдена листа на кандидати од Државната изборна комисија,

Миле Лефков е кандидатот за пратеник на ВМРО – ДПМНЕ од Кочани во ИЕ број 3

Марија Ангелова е кандидат за пратеник од Кочани од редовите на СДСМ во ИЕ број 3

Почитувани сограѓани, Ви благодариме што на 5 мај го искористивте вашето граѓанско право, излеговте на

Граѓаните денеска гласаат за избор на нов претседател.

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од претседателските избори и за предвремените избори

На фер, слободни и демократски избори за претседател, во првиот изборен круг победи Стево Пендаровски.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.