И на почетокот на декември продолжуваат градежните активности со асфалтирање на улиците во градот и

14,5 милиони денари за реконструкција на постоечката кино сала во Виница, изгласаа градоначалниците од

В четврток и петок, на 28 и 29 ноември 2019 година, комуналните служби од Општина Кочани, КЈП Водовод

Општината Чешиново-Облешево го почна проектот за реконструкција и партерно уредување на старите јавни

На околу 20 километри од Виница, во најруралниот дел од општината, деновиве градежна механизација ги

Општина Кочани ја распиша 32. објава за отуѓување градежно земјиште во државна сопственост, со која се

Граѓаните од Кочани, ученици на Форумиот во заедницата се определија средствата од Швајцарската агенција

Со воведување во работите на избраниот изведувач Анол импекс од Скопје, официјално започнува реконструкцијата

Со воведувањето во градежните работи на изведувачот Бетон од Скопје почна реализацијата на проектот за

Општина Кочани ќе надомести дел од трошоците, доколку граѓаните во периодот од 11 ноември па до 20 декември

Страница 1 од 43

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.