И текстот добиен од ВМРО - ДПМНЕ од Кочани исто така по елктронски пат го објавуваме во целост без никаква

Без никаква интервенција текстот добиен од ОО на СДСМ од Кочани по електронски пат го објавуваме во целост...

Деновиве сме сведоци на невиден терор што го врши ДПМНЕ во Кочани.

Почитувани сограѓани

Се обврзавме пред Вас граѓаните за промени и нов начин на делување и работење и тоа го практикуваме .

Деновиве партијата се консолидира и реорганизира се со цел за подобро делување и сервис за граганите. Локално се направи економска консолидација на општината која имаше огромни долгови кои се подмирени , воедно се започнаа нови проекти во интерес на граѓаните.

Започнатите проекти се финализиират успешно и најкратки можни рокови. Најсвеж пример е пуштање во употреба на Пречистителната станица за отпадни води.

Работевме на стабилизирање од економски аспект, транспарентност , отчетност за трошење на парите на граѓаните но и на забрзување на напредокот на општеството , затоа  се започна со враќање на парите на граѓаните како повраток на ДДВ, Зелена нафта за земјоделците ,зголемени плати во градинките,Образовен додаток....

СДСМ како партија даде збор дека ќе е секогаш со Вас граѓаните со цел да го градиме заеднички општеството еднакво за сите и така продолжуваме.

За таа цел од овде започнуваме и со теренски активности и средби со Вас граѓаните, на терен, во маалата, во селата, во урбаните заедници да ве слушнеме и да ги видиме вашите локални проблеми кои треба да се решат.

За нас, зборот важи!

             Тимови на СДСМ, придужувани од партиски носители на функции, советници, пратеници, директори ќе се сретнат со Вас на маалски средби каде ќе разговараме за вашите потреби но и за начинот на решавање на проблемите.

Секој ден, континуирано, нашите претседатели на општински организации, нашите нови тимови заедно со градоначалникот ќе бидат заедно со вас .

Ве покануваме да се приклучете, да бидете гласни, Ние сме тука за да го слушнеме вашиот глас и да делуваме.

За подобар живот на сите, заеднички да ги градиме промените и напредокот на нашата земја.

Со почит

Гоце Серафимов

Претседател на ОО СДСМ Кочани

Гоце Серафимов е нов претседател на ОО на СДСМ од Кочани. Ова е објавено пред два дена од страна на

Владејачката гарнитура која една деценија уживаше во благодетите од своето владеење, безмилосно

Со прес конференција се огласи и ОК на ВМРО – ДПМНЕ. Зборуваше претседателот на ОК, Миле Лефков. Еве што тој кажа...

Општинската организација на СДСМ одржа прес конференција, на која го најави митингот на кандидатот за претседатео Стево Пендаровски.

Општинскиот комитет на ВМРО – ДПМНЕ од Кочани вчера во Градскиот парк одржа прес конференција. Зборуваше претседателот на кочанскиот огранок

Деновиве во Кочани по подолг период се одржа првото Изборно собрание на Либерално демократската партија

Страница 1 од 9

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.