Во организација на Еколошкото пчеларско друштво „Златна кошница“, од 19 до 21 октомври во Кочани

Дочекајте ја Новата година во некоја од хит дестинациите: Будимпешта, Будва, Сараево, Краков или Истанбул

Со нови термини одиме на добро познати места. Уживајте во Божиќниот пазар со ТА Либеро Травел и

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со амбасадорот на

Од 27 до 29 септември, во Кочани ќе се одржи 27. издание на манифестација „Денови на кочанскиот ориз“.

По повод 74-годишнината од ослободувањето на Кочани и 27 години од прогласувањето на независна и

Во рамки на активностите за одбележување на 28. Август – Денот на рударите, Рудник за олово и цинк САСА

Илинден е темелник на засебноста, идентитетот и на нашата државотворност. Славејќи ги двата Илиндена, од 1903 и од 1944 година

Со финансиска подршка од Советот и градоначалникот на Општина Виница, од печат излезе првото

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.