Напредуваат активностите за реконструкцијата на плочникот во Трговскиот центар.

Со активности на почетокот на улицата Први мај, почнува изградбата на детски

Согласно Програмата за уредување на градежното земјиште за 2020 година, донесени се одлуки

До 3 јануари 2020 година трае јавната анкета за Деталниот урбанистички план за Градска

Напредува реконструкцијата на шеталиштето во Трговскиот центар. Изведувачот

Се асфалтира улицата „Енгелсова“, којашто го поврзува Оризари со Кочани. Изведувачот на работите,

„Ефикасната и сигурна патна ифраструктура ја олеснува и ја потикнува мобилноста на луѓето и стоките и

1 ноември 2019 г., петок, 12 ч., Сала на Советот на Општина Кочани - Јавна презентација по Деталниот

На повидок е решавање на инфраструктурните потреби на жители од улицата Кирил и Методиј во Кочани.

Со средства од општинскиот буџет, според планираните активности од Програмата за уредување на

Страница 1 од 14

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.