Испразнети улици, Градски трговски центар без луѓе, без работа, без случувања. Граѓаните на Кочани доследно

Ви го пренесуваме во целост апелот за помош на Иле Стојанов, упатен од

На 28 – ми овој месец во Спортската сала во Кочани со почеток во 20:00 часот ќе се одржи

Изминатиов месец Општина Кочани активно е вклучена и презема континуирани мерки за превентивно дејствување против ширењето на заразната жолтица, тип А.

Шестгодишниот Јане Николов од с. Зрновци, Кочани,треба да оди на операција во Турција, а родителите ги

В недела 06.10.2019 г. на вештачкото езеро „Градче“ од 9 до 13 часот ќе се одржи традициналниот натпревар во

Општина Кочани го објави огласот за ангажирање невработени лица во програмата Општинско-корисна

80 лица со интелектуална попреченост , членови на локалното здружение “Порака“ неделава добија свое

Четириесет и деветгодишниот Киро Стојов од Кочани ја доби најпрестижната награда на манифестацијата

Страница 1 од 10

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.