Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кочани поднесе кривична пријава против Љ.Л.(34) од

На 23.02.2019 година во 04.28 часот на ул.„Индустриска“ во Виница се случила сообраќајна незгода помеѓу

А.А. од Кочани, ќерка на О.А. пријавила дека нејзината мајка ѝ го украла клучот од нејзиното возило

Одрони синоќа создале сериозни проблеми за учесниците во сообраќајот на патниот правец Кочани – Делчево, во близина на селото Истибања.

Нашите сограѓани Миле и Стојка Мицеви имаат проблем со канализационата инсталација во станот на улица

Проблемот со отворени шахти во Кочани, особено на подрачјето околу комплексот АСНОМ е присутен со децении

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Виница поднесе кривична пријава против Н.Д.(39) од

Раководејќи се според стандардите и процедурите за безбедност и здравје при работа, Рудник САСА ја

На 18.01.2019 година околу 17.15 часот во Полициската станица Кочани било пријавено дека во угостителски објект на улица „Димитар Влахов“ во

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Виница поднесе кривична пријава против Д.J.(52) од

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.