На годинешниот традиционален натпревар за најдобри општествено одговорни практики, што по 12-ти пат

Вкупно 3.852 парични награди во вкупен фонд од половина милион евра ќе се доделуваат од 15 декември,

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Најголемата локално поседувана кочанска фирма лани остварила приход од 7,8 милиони евра, а од податоците

Во рамките на одбележувањето на „Ноември – месецот на машкото здравје“, во вторник, на 26 ноември 2019 година, во салата на Советот на Општина Кочани, невладината организација

Златото за Јани Постолов, две сребра за Јане Постолов и Ненад Синадинов, балкански успех за врвните

Здржението на ветераните во македонското борење приредија убаво дружење за своите членови во петокот

В недела, на 17 ноември, во термините од 06:30 до 07:30 часот, како и од 11:30 до 12:30 часот ќе има прекин

ЗА СЕКОЈ ДЕН ПО ЕДЕН, книга со афоризми од Јане Атанасов, претседател на Афористичката

На петтото издание од италијанскиот конкурс за поезија Ил Парнасо пристигнати биле песни и поеми од

Страница 1 од 46

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.