Денеска позицијата и опозицијата во Советот на Општина Кочани се здржија и заеднички побараа од државата нешто

Драган Петров, постхумно, ја доби наградата за животно дело, највисокото признание што го доделува

На 11 јули, четврток, со почеток од 9 ч., Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 27. редовна седница со следниот

Заинтересираните за градба на објекти за домување и за комерцијални дејности во Кочани до крајот на оваа

Членовите на Советот на Општина Кочани, на 23. редовна седница го разгледуваа финансиското работење на

Советникот од редовите на ВМРО – ДПМНЕ, Јордан Димитров, го повика мнозинството во Кочанскиот совет да се

Општина Кочани влезе во проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од Швајцарската

Одговор на градоначалникот Н. Илијев на реакцијата на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ

Продолжението од 19. седница на Советот заврши без опозициските советници, кои ја напуштија седницата

Страница 1 од 7

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.