Матурантите повеќе ги познаваат странските јазици, отколку што го познаваат мајчниниот јазик

Петар Филиповски е млад македонски ракометар кој има 18 години. По потекло е од Кочани, и како што самиот вели во интервјуто

Розета Петрова, штотуку завршена осмоодделенка во ОУ „Никола Карев“ од Кочани освои втора награда на шестиот Меѓународен фестивал на поезија и краток расказ

Вечерва во 22 часот дискотеката „Аква“ започува со работа, со што се отвара летната „шема“ на забави во Кочани. Дискотеката со шанковите и базените е преуредена и дотерана, накратко подготвена да ги дочека гостите не само од нашиот град.

Од оваа летна сезона Комплексот на „Олимпискиот базен“ е под надлежност на сопственикот на маркетите „Мес-Мон“ од Кочани кој имаше најдобра понуда на објавениот Оглас за издавање под закуп за периодот од пет години на базенот и на летната дискотека „Аква“ од страна на КЈП „Водовод“ од Кочани.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.