(преземено од dafkocani.com)...Официјален репертоар за овогодишниот ДАФ на Македонија

14 Мај 2019
1046 пати

60 ГОДИНИ ФЕСТИВАЛ, БИТОЛА 1959 – КОЧАНИ 2019, 56-то ИЗДАНИЕ ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛНА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ 2019“


Р Е П Е Р Т О А Р

ПОНЕДЕЛНИК, 27. мај 2019 г.
18:30 НУЦК „Бели мугри“
Театар Страница
„ЧОВЕКОТ“ – според Марсел МАРСО
Трајче ГЕОРГИЕВ (пантомима)
19:20 Влез на НУЦК „Бели Мугри“
МАКЕДОНСКИ БРАС КВАРТЕТ – класична музика
20:00 НУЦК „Бели мугри“
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
20:15 часот
НУ Театар Комедија - Скопје
„ВАРДАРСКИ ПАСТУВИ“ - Според: С. БОФОЈ, Е. МЕКАРТЕН и С. СИНКЛЕР
режија: Синиша ЕВТИМОВ
23:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
DJ Александар ЈОРДАНОВ
23:30 Мултикултурен центар
Театар „Чекори“ - Скопје
„Н И Е“ - варијација на делото „Поздрави некого“ од
Весна ОГНЕНОВИЌ и Будимир НЕШИЌ
режија: Петко КОСТОВСКИ

ВТОРНИК, 28. мај 2019 г.
10:30 Mултикултурен центар
Промоција на изданијата на „СВЕТОТ НА БИБИ“ – проекција на цртани филмови со Биби, Боби и Зазулче
12:30 НУЦК „Бели мугри“
АТ „Колектив ветерница“ - Скопје
„РОБОГРАД“
режија: Колектив ветерница
13:30 Mултикултурен центар
АТ „Каревци“ - Скопје
„ВЕЈКА“ - Коле ЧАШУЛЕ
режија: Снежана СТАНКОВА, ментор
19:30 отворање изложба:
Сценографии Крсте ЏИДРОВ – Џиби

20:00 НУЦК „Бели мугри“
Гимназија „Св. Климент Охридски“ - Охрид
„ПРЕКРАСНИ СТРАНЦИ“ - Паоло ЏЕНОВЕЗЕ
режија: Ирена БАЧИЌ
22:00 МУЛТИКУЛТУРЕН ЦЕНТАР
НУЦК „Ацо Шопов“ – Штип, Аматерски театар „Репетициона 04“
„НЕДОРАЗБИРАЊЕ“ - Албер КАМИ
режија: Ана МАРКОВСКА

СРЕДА, 29. мај 2019 г.
12:00 НУЦК „Бели мугри“
ЦИУЕ „Театар Пи“ - Скопје
„КЛАСОТ X“ - Најџел ВИЛИЈАМС и „Театар Пи“
режија, сценографија и музика: Златко МИТРЕСКИ и Македонка ИЛИЕВСКА
13:30 МУЛТИКУЛТУРЕН ЦЕНТАР
НУЦК „АСНОМ“ – Гостивар, Театар „Дунек“
„БЕНГ БЕНГ И МРТОВ СИ“ - Вилијам МАСТРОСИМОН
режија: Александар НЕШКОСКИ
20:00 НУЦК „Бели мугри“
НУЦК „Кочо Рацин“-Кичево
Аматерски театар
„ЛИМОНАДА ВО ДРУШТВО НА ДИРЕКТОРОТ“ - Весна КУСЛЕСКА
режија: Михајло ПЕТРЕВСКИ
21:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
FOTA street outreach
Концерт на акробатски музичари
Филип ТЕЈЛОР (Америка) и Гранета ФОТИУ (Грција)
22:00 НУЦК „Бели мугри“
Театар „Kunstwerkstatt“ – Скопје, Младински образовен форум
„НЕМАМ КАДЕ ДА СЕ ВРАТАМ“ - Милош АНДОНОВСКИ
режија: Дени СТОЈАНОВ

ЧЕТВРТОК, 30. мај 2019 г.
10:30 Градски пазар (плоштад) Кочани
FOTA street outreach
Концерт на музичари-акробати
Филип ТЕЈЛОР (Америка) и Гранета ФОТИУ (Грција)
12:00 НУЦК „Бели мугри“
Летечка театарска трупа – Тетово
„ВОЗМОЖНА ПРИКАЗНА - АБРАКАДАБРА“ - Автор и режија: Владимир ЈОВАНОСКИ
20:00 НУЦК „Бели мугри“
Летечка театарска трупа – Тетово
„ЖИВКОВА СЛАВА“ - според „ИВКОВА СЛАВА“ на Стеван СРЕМАЦ
Адаптација и режија: Владимир ЈОВАНОСКИ
21:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
ИМПРОВ ГРУПА НАСТАП
Наталија ТЕОДОСИЕВА, Сергеј ДИМОВСКИ, Андреј ЦВЕТАНОВСКИ,
Тони ДЕНКОВСКИ, Мартин МАНЕВ, Дамјан ЦВЕТАНОВСКИ, Борјан СТОЈКОВ
22:00 НУЦК „Бели мугри“
СУГС Гимназија „Ј.Б. Тито“ - Скопје
„КУЛА ВАВИЛОНСКА“ - Горан СТЕФАНОВСКИ
режија: Ангелина МИЛИВОЈЕВИЌ, Ведран ЧЕШАРЕК

ПЕТОК, 31. мај 2019 г.
12:00 НУЦК „Бели мугри“
СУГС „Раде Ј. Корчагин“ - Скопје
АТ Корчагин
„АЈ НЕ ФИЛОЗОФИРАЈ“ - Даниела НИКОЛОВА
режија: Виктор ПЕТРЕСКИ и Митра БЛАЖЕВСКА
18:00 НУЦК „Бели мугри“
Промоција на книга „АМАТЕРИЗМОТ ВО СРБИЈА“ од МИЛАН МАЏАРЕВ
20:00 НУЦК „Бели мугри“
Дом на културата „Мирка Гинова“ - Демир Капија, Аматерски театар
„УМРИ МАШКИ“ - Алдо НИКОЛАЈ
режија: Томе АТАНАСОВ
21:30 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
ПРОМОЦИЈА Corpus Delicti Records” (LPCD004). Винилна верзија на вториот албум (12” LP) на кочанската група Anna O. – Гробот на еден робот. (Кирил СТОИМЕНОВ – бас гитара и вокал, Благоја ГЛИГОРОВСКИ – гитара, Дејан ЈЕФРЕМОВ – тапани)
22:00 НУЦК „Бели мугри“
Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновиќ“ - Прокупље – Република Србија
„ДАЛИ ЈЕ ТО БИЛА ШЕВА“ - Ефраим КИШОН
режија: Тијана ПЕТРОВИЧ

САБОТА, 01. јуни 2019 г.
14:30 Мултикултурен центар
Театарско студио за деца и млади „Пиф-Паф“ - Штип
„КУЌАТА НА ПИФПАФКОВЦИ“ – автор и режија: Милорад АНГЕЛОВ
15:30 Салон фоаје НУЦК „Бели Мугри“
Музичко книжевен настан со поезијата на РУМИ
Тихомир ЈАНЧОВСКИ, Зоран ТОРТЕВСКИ, Добрила ГРАШЕСКА
19:00 НУЦК „Бели мугри“
Македонски културен центар – Софија, Република Бугарија
„СТРАСТИТЕ НА ИЛИЈА“ - Димо ДЕШЕВ
режија: Чавдар КРСТЕВ
Игра: Игор ДАМЈАНОВ
20:00 ЦК „Бели мугри“
„ДАХ ТЕАТАР“ – Белград, Република Србија
„МАМУ МУ ЈЕ*ЕМ КО ЈЕ ПРВИ ПОЧЕО“ - Дејан ДУКОВСКИ
режија: Миља МАЗАРАК
21:00, ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ и ПОЧЕТОК НА ФИНАЛЕТО НА ЛИГА НА ШАМПИОНИТЕ ЛИВЕРПУЛ - ТОТЕНХЕМ
До видување на 57 издание на ДАФ – Кочани 2020 г.

14. мај 2019 год. Драмски Аматерски Фестивал
Кочани на Македонија – Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.