Кочани ги прогласи најуспешните спортисти за 2021 година

31 Јан 2022
1875 пати

Ристе Симеонов, гимнастичар на КГС Кочани, го доби признанието за најуспешен спортист на градот за 2021 година, на свеченост што

се одржа вечерва во ресторанот Але Дар, во организација на Општина Кочани. Наградата и признанието на најдобриот гимнастичар на Македонија му ги врачи градоначалникот Љупчо Папазов.

DSC01486-5.jpg
Манифестацијата помина во мирна и празнична атмосфера, а на сцената се појавија сите што што оствариле значаен резултат во годината што измина. И сите добија признанија и награди.


Ќе повториме, Сашо Лазаров постхумно доби плакета за развојот на кошарката (признанието го прими синот на Сашо, Дино Лазаров), Александар Андов е тренер на годината, Џудо клубот „Гладијатор“ е најуспешен спортски колектив.

DSC01451-1.jpg

DSC01457-2.jpg

DSC01459-3.jpg

Ова се иднината (младите надежи) на спортот во Кочани:

DSC01466-4.jpg

КК „Баскет Дино“
1. Никола Романов
2. Стефан Ефремов
3. Благој Глигоров
Џудо клуб „Гладијатор 2016“
4.Матео Станоев
ЖФК „Кочани“
5.Андреа Донева
КГС „Кочани“
6.Мартин Андонов
7.Матеј Постолов
ФК „Фудбал Старс“
8.Михаил Зафироски
ЖФК„Фудбал Старс“
9.Јована Стојанова
ГФК „Осогово“ (генерација 2005)
10.Стефан Стефановски
ГФК „Осогово“ (генерација 2005)
11.Филип Јованов
ГФК „Осогово“ (генерација 2006)
12. Драган Трајчев
ГФК „Осогово“ (генерација 2007)
13. Ненад Малинов
И тие се појавија на сцената вечерва во „Але Дар“ и ги собраа аплаузите од присутните.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)