Сашко Наков, генерален менаџер на Амфенол: Немаме проблеми со „новата“ минимална плата од 18 000 денари (Видео)

08 Фев 2022
7396 пати

Амфенол технолоџи Македонија нема проблеми околу минималната плата од 18 000 денари. Таа и досега

без новиот закон го надминувала овој износ.
Директорот Сашко Наков за Радио Кочани изјави дека до крајот на оваа календарска година планирани се нови вработувања. Бројката од 2 300 работници во моментов, да се искачи на 3 000 до крајот на годината.

sn.jpg
Целосното видео интервју можете да го проследите на фејсбук страницата на Радио Колани на следниов линк :

https://www.facebook.com/radiokochani/videos/342850961082537

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)