29 април, петок – Сите на „Добра вода“ во Оризари

26 Апр 2022
2231 пати

Голем црковно – народен собир со света литургија ќе се одржи на 29 април на манастирот

„Добра вода“ во Оризари. Собирот е по повод празникот Источен петок – Балаклија, првиот петок по Велигден посветен на Пресвета Богородица (Мајката Божја) по која манастирот го добил името.
Богослужбата ќе ја извршат свештеници од Брегалничката епархија.
Се повикуваат сите добронамерни верници да присуствуваат на настанот. Се верува дека водата од овој манастир е лековита.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)