НАСТАНИ

Честопати во мислите се навраќам во моето детство полно со сеќавања за кулинарските вештини на баба ми.
Дворски шут е лице што прави будала од себе со своето однесување (Дигитален речник на македонски јазик)
КАЛИ Кочани – Продавница со производи за различна намена и широка употреба
Агенда за Финален Дисеминационен настан
Викендов на Пониква се одржа манифестација на фолксваген возила на воздушно ладње. Сопственици на триесетина вакви
Ми се крева косата на главата и страшно ме лути кога гледам како идиоти стануваат почитувани (ценети, уважени) луѓе,
Страниците на поновата историја на кочанската културна сцена се испишани со многу збиднувања создадени од талентирани личности. За културните настани и креативците
На 10 – ти јули годинава во Градскиот парк на Кочани ќе се одржи Втората интернационална берза на винили (грамофонски плочи), најуваат Македонски рок архив и
ПРЕМИЕРНО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ КАКОВ ШТО НЕМА НА БАЛКАНОТ - ФЕСТИВАЛ ПОСВЕТЕН НА МУЗИЧКАТА ПУБЛИЦИСТИКА
Во 72 -та година синоќа почина Киро Герасимов - новинар, публицист, хроничар, поет кој со својата работа во последните неколку децении остави траен белег во севкупниот