Од ноќеска во два часот по полноќ почнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат

Пред десетина дена во општината Чешиново – Облешево пристигнаа првите штркови.

Во 4 часот 49 минути и 37 секунди утрово стигна пролетта на северната хемисфера. Во исто време на јужната