Општина Кочани, преку Програмата за заштита на животната средина, распредели еден милион

Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, министерот за животна средина и

Во пресрет на Новогодишните празници и во периодот кога сме сведоци на голем број на епидемии

Во акцијата за расчитување на отпадот што ја спроведоа административните службеници од Кочани, на неколку локации беше собиран сметот и дистрибуиран на

В сабота, на 14 декември 2019 година, со почеток од 9 ч., ќе се одржи акција за расчистување

По барање на Граѓанското движење за почист воздух, Општина Кочани обезбеди илјада садници за пошумување

По иницијатива на градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, Општина Кочани во соработка со ЈП Национални шуми и Шумското стапанство Осогово изведе акција за пошумување во

В среда, на 27 ноември 2019 г., најмладите сограѓани згрижени во објектот Ѕвездички на Детската градинка

Општина Кочани во соработка со Национални шуми, Подружница  – Кочани подготвува акција за пошумување.

Општината продолжува со примена на мерките против аерозагадувањето во Кочани.

Страница 1 од 13

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.