Изградбата на Пречистителната станица за отпадни води во Кочани се реализира според планираната


Македонско еколошко друштво во соработка со „МТБ Исток“ и СК „Москито“ од Кочани го одбележa 23 септември,

Македонско еколошко друштво во соработка со „МТБ Исток“ и СК „Москито“ од Кочани на 23 септември на Осогово

Со велосипедско дефиле низ градот, в четврток, на 20 септември, Општина Кочани и Спортскиот клуб „Тркало“

В четврток, 13 септември 2018 година, со почеток во 10:30 ч. во Туристичкиот инфоцентар „Пониква“, Програмата

Во рамките на проектот „Младите успеваат заедно“ поддржан од проектот за граѓанското учество на УСАИД, Центарот за култура, комуникација

Денеска, од 10:30 ч. во ресторанот „Амор“ во Кочани ќе се одржи првата од предвидените три работилници за подготовка на Стратегијата за развој на општина Кочани.

Денеска Спортско-риболовното друштво Еколошки клуб „Кочански рибар“ изврши порибување на

Швајцарската амбасадорка Сибиле Сутер Тејада денеска го посети градилиштето на Пречистителната

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.