Министерот за здравство Венко Филипче денеска беше во посета на модуларната болница во Кочани. Здравствениот систем се соочува со силен бран од ковид пандемијата,

По предлог на Комисијата за заразни болести, министерот за здравство Венко Филипче денеска на

ПЗУ Аптека АРКА има потреба од дипломиран фармацевт

Утрово, на состанокот на Комисијата за заразни болести разговаравме за нов пакет на рестриктивни мерки.

Општина Виница објавува повик за волонтери на локално ниво за борба против КОВИД-19 кои ќе

Вчера на редовниот состанок во врска со COVID - 19 во општина Виница заседаваше ОКШ на кој се донесооа

Согласно последните податоци од Царинската управа, увозот на употребувани моторни возила во државата

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата до сега изнесува

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата до сега изнесува

За жал, коронавирусот не мирува. Бројот на заразени во Кочани сѐ повеќе расте и предупредува на потребното внимание и грижа за сопственото и за јавното здравје.

Затоа, повикуваме на максимално почитување на мерките и препораките за заштита и спречување на ширење на заразата.

Тоа е единствениот начин да се избориме со Ковид-19.

Секое непочитување на мерките, значи нова опасност за нас самите и за нашите најблиски, но и изложување на санкции од надлежните институц

Страница 1 од 5