Започна уредувањето на градежното земјиште во населбата Драчевик, во непосредната околина на парцелата

Записник од Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ – 2019 г во ЈОУ Библиотека Искра - Кочани

„Општина Кочани е во тек со случувањата поврзани со немилиот настан од 16 октомври 2019 година во

Во рамките на проектот од Еразмус плус програмата, Ние сме попаметни од технологијата што се реализира

Утрово просториите на РАДИО КОЧАНИ ФМ ги посетија учениците од одделенска настава од прво до петто

Библиотеката „Искра“ – Кочани ја одбележува Неделата на детето со едукативно креативни работилници на тема

Кочани е една од првите четири општини во државата каде што ќе се градат нови детски градинки со грант

Министерството за образование и наука одбори средства за рехабилитација на санитарните јазли во

АМФЕНОЛ Технолоџи Македонија има потреба од 30 практиканти за период од 2 месеци во јули и август.

Учениците: Иван Данилов, Никола Андов, Душан Манев и Фидан Стоименов од СОУ „Гошо Викентиев“ на

Страница 1 од 19

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.