На околу 20 километри од Виница, во најруралниот дел од општината, деновиве градежна механизација ги

Општина Кочани ја распиша 32. објава за отуѓување градежно земјиште во државна сопственост, со која се

Граѓаните од Кочани, ученици на Форумиот во заедницата се определија средствата од Швајцарската агенција

Со воведување во работите на избраниот изведувач Анол импекс од Скопје, официјално започнува реконструкцијата

Со воведувањето во градежните работи на изведувачот Бетон од Скопје почна реализацијата на проектот за

Општина Кочани ќе надомести дел од трошоците, доколку граѓаните во периодот од 11 ноември па до 20 декември

Четвртата форумска сесија во рамки на Проектниот форум ќе се одржи на 12.10.2019 година во 18:30 ч. во

Согласно Програмата за уредување на градежно земјиште за тековната година, во тек се јавни набавки за

Локалниот бизнис-сектор е важен двигател на општествениот прогрес и неговите мислења се релевантни во

Во тек се градежните работи од изградбата на уште еден километар од локалниот пат Крушка – Полаки.

Страница 1 од 42

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.