Родени браќа родум од Солун, од угледни и богати родители, Лав и Марија. Постариот брат, Методиј, како

На 8 и 9 мај се вози првата ридско-брзинска трка од Државниот шампионат на Македонија во автомобилизам - на

Под мотото, Игра, смеа, активности , Општинската јавна установа детска градинка ,Гоце Делчев – Виница го

Православните верници изминатата ноќ, точно на полноќ, започнаа да се поздравуваат со христијанскиот поздрав Христос воскресна – Навистина Воскрена

Најголемиот товар на кризата предизвикана од прогласената пандемија на COVID-19, повторно падна на грбот

Велика Сабота е посветена на споменот на пребивањето на Господ Исус Христос во грбот, и Неговото слегување во адот.

СОУ Гошо Викентиев од Кочани на пригоден начин, во услови на епидемија, го одбележа својот патронен

Денес, 7 Април, е Патронен празник на нашето училиште „Малина Попиванова“, ден кој требаше да го одбележиме

Во рамките на повеќедневната манифестација што ја организираше Библиотеката Искра по повод Меѓународниот

По повод 2 Април, Меѓународен ден на литературата за деца, ЈОУ библиотека ,Ванчо Прке- Виница во

Страница 1 од 4