Во рамките на одбележувањето на Петровден, празникот на Општина Кочани, денеска во Паркот на револуцијата

В среда, на 11 јули 2018 г. во салата на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани со почеток во 19 ч. ќе

ПО ПОВОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БАБИНА БАНИЦА 2018 ГОДИНА“, АВТО АТОМ ДОО КОЧАНИ

Општина Кочани заедно со ЕУ инфо точката го одбележа, 9 Мај, Денот на Европската Унија со повеќе

Со промоција на новото спомен-обележје на Никола Карев во месноста Свиланово, кај кочанското село Рајчани, беше одбележана 113-годишнината од смртта на големиот

Со пригоден настан, Библиотеката „Искра“ го одбележа Светскиот ден на книгата и на

Се уште не одлучивте каде за 1-ви Мај? ТА Либеро Травел повторно мисли на Вас! Ве водиме на

Нека ни е за многу години Воскресението Христово! Радио Кочани ви посакува Бог да ви ги исполни душите и срцата со љубов, да имате почит

Велика Сабота е посветена на споменот на пребивањето на Господ Исус Христос во грбот, и Неговото

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите, 8 Април, денеска во Спортската сала „Никола Карев“ беше организирана културно-забавна програма

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.