Културата е белег на нашето постоење и значаен симбол на културниот идентитет на секој народ,

Жири-комисијата за наградата Роман на годината за 2020 година што ја доделува Фондацијата за

Конкурсот за наградата Роман на годината, што го доделува Фондацијата за унапредување и промоција на

На 11 – ти овој месец без класично отворање поради ситуацијата во која се наоѓаме, во изложбениот салон во

Традицијата продолжува. Фестивалот на хуморот и сатирата In Vinica Veritas ќе се одржи под строги протоколи

Заврши ликовната колонија Арт варијации – Стари поток 2020 во организација на Здружението за култура, општествени дејности и

Ликовните уметници кои пред неколку месеци почнаа да изработуваат мурали и графити на потпорниот ѕид