„Реконструкцијата на улицата ’Димитар Влахов’, една од главните сообраќајници во центарот на градот, се одвива според

Шеснаесетте приоритетни улици во Кочани сеуште чекаат на асфалтирање.

Продадени се петте понудени парцели за изградба на викендици на Пониква

Општина Кочани известува дека поради изведување градежни работи (реконструкција на коловозот, поставување нов асфалтен слој и замена на рабници)

Утре со почеток во 13.00 часот ќе се официјализира стартот на инфраструктурните активности за изградба на Мултикултурниот центар во Виница, проект кој општина Виница ќе  го реализира преку Источен плански регион.

Заврши асфалтирањето на земјениот пат во виничкото село Кршла.

Страница 14 од 14

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.