Во Виница ќе се градат нови 39 социјални станови. Објектот е влезен во годишната Програма на

Во рамките на првата работна посета на Виница, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески,

Со Одлука за распределба на средства од Буџетот на Република Македонија за 2018 година за

Со 2 милиона денари, Бирото за регионален развој ќе ја финансира изградбата на патот од местото викано

270 000 евра е вредноста на договорот кој Виница го потпиша со фирмата “Жикол“ за реализација на три

Министерот без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за Ромите во Владата на

Започна асфалтирањето на две локални улици во општина Кочани со вкупна должина од 496,47 м и тоа три крака на улицата

Претставници на Светска банка, Општина Кочани и надлежните вклучни во изградбата на улиците „Карпошово востание“ во Кочани и „АСНОМ“ во Оризари вчера направија

Пред печетокот на наводнителната сезона во општина Чешиново-Облешево деновите се започна

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ работи на средување на водоводната мрежа на улицата

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.