Златото за Јани Постолов, две сребра за Јане Постолов и Ненад Синадинов, балкански успех за врвните

Здржението на ветераните во македонското борење приредија убаво дружење за своите членови во петокот

В недела, на 17 ноември, во термините од 06:30 до 07:30 часот, како и од 11:30 до 12:30 часот ќе има прекин

ЗА СЕКОЈ ДЕН ПО ЕДЕН, книга со афоризми од Јане Атанасов, претседател на Афористичката

На петтото издание од италијанскиот конкурс за поезија Ил Парнасо пристигнати биле песни и поеми од

Во Библиотеката „Искра“ во Кочани од 4 – ти до 9 – ти ноември ќе се одржи Саем на книгата, 14 – ти по ред.

Денеска во 14 ч. во кафе-барот „Класик“ во Кочани, граѓанската организација Младите можат организира

Друштвото за спортови во планина МТБ Исток, го подготвува третото издание на натпреварот во планинско

Споменикот на слободата во Кочани, таа врвна уметничка креација е јавен простор, место за собирање на луѓето,

Денеска, 15.10.2019 г., со почеток во 18 ч. во просториите на Библиотеката Искра, ќе биде промовирана книгата

Страница 1 од 46

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.