Оние кои постојано сакаат да си ги откриваат и испитуваат сопствените граници на размислување ќе го обожаваат

Хотел ЦЕНТРО БИЗНИС оганизира генерациска средба за ученици кои навршиле 10; 15; 20; 25; 30; 35 и 40 години

Сабота, 9 ноември, свечено отвотање на нов VLT клуб во Кочани. За сите посетители, тикет ваучер,

Вечерва во 20 часот во трговскиот центар во Кочани најмладите ќе имаат можност да се забавуваат со 5+ Фамилија.

Ослободете се од грижите ова лето. Препуштете ги вашите најмили од 2, 5 до 6 - годишна возраст, на вредниот

Вечерва – започнува сезоната во Летната дискотека АКВА. На свеченото отворање ќе проследите настап на

Дождот кој вчераутро врнеше и во Кочани не беше пречка Здружението на пензионери на Кочани да го одржи

Пензионер од Каварадци, со среќните броевите на сопругата, на семејството му донесе близу 500 000 евра.

Од 01.11.2018 година Државна лотарија на Македонија го пласираше инстант лозот БИДИ ВИП - ВОЗИ ЏИП во соработка со Аutomobile SK, а вчера (09.05.2019) додели уште еден автомобил JEEP COMPASS, кој е една од 10-те главни добивки во овој инстант лоз.
Дел од овие автомобили веќе се возат низ улиците на Куманово, Кавадарци, Охрид ,Скопје,Ресен, Прилеп, Ново Село- Струмичко, а од денес ќе се вози и во Гостивар.
Наталија Танасковиќ е редовен играч на игрите на среќа на Државна лотарија на Македонија. Редовно игра лото во продажното место ЈОТОН Среќа во Гостивар. Кога имала добивка со 4 погодоци, добиените средства го вложила повторно во уплата на лото, а следното коло среќата и се насмеала и имала 5 погодоци. Добиените 1170 денари повторно решила да ги вложи во игра на среќа. Па повторно уплатила лото, но и купила неколку инстант лозови во Јотон Среќа во Гостивар. Токму инстант лозот БИДИ ВИП ВОЗИ ЏИП , се покажал како најсреќен за неа откако изгребала три симболи на автомобил. Овие три симболи вчера ја донесоа до клучевите од нејзиниот нов автомобил JEEP COMPASS , кои и ги додели Марјана Станојковска во салонот на Автомобиле СК во Скопје.
Наталија здоволна замина со својот нов автомобил за Гостивар, а на сите играчи им пораќа да не губат верба во среќата, бидејќи само КОЈ ИГРА ТОЈ И ДОБИВА.


ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МАКЕДОНИЈА

Среќната ѕвезда во Кавадарци ја донесе најголемата лото премија во историјата на Државна лотарија, вредна

Страница 1 од 12

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.