Балканска поетска вечер насловена „На Јановден на конак“ ќе се одржи вечерва

И оваа недела, 3 ти јули, поминете ја на плажа покрај море во Паралија или Неа Модања за само 750 денари,

На настанот за дружење во претпразничниот период, на кој Државна видеолотарија

25.08.2015-29-08.2015 - Ликовна колонија “Св.Пантелејмон“ на Брана “Градче“ Кочани

В петок, на 21 август, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 20 ч., Тиана Јовиќ ќе го одржи својот прв солистички концерт

Археолошките истражувања на „Коколов рид“ кај Виница продолжија и летово. Минатата година на овој локалитет беше откриено светилиште

На Илинден во продажното место Вагабонд во Битола на Широк Сокак е освоена премија од 500.000 денари на инстант лозот Детелинка. Нашиот добитник, со кој се запознавме вчераутро

„’Водовод’ има доволно вода за основните потреби на граѓаните, но нема за злоупотребите што ги прават одредени корисници, па делови од градот во ’шпицовите’ во текот на денот од 3 до 6 часа се без вода за пиење.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.