Советот на Општина Кочани ја одржа 33. редовна седница на која од триесетте точки на дневниот

Советот на Општина Кочани на 13 декември 2019 година (петок), со почеток во 9 часот во

Денеска позицијата и опозицијата во Советот на Општина Кочани се здржија и заеднички побараа од државата нешто

Драган Петров, постхумно, ја доби наградата за животно дело, највисокото признание што го доделува

На 11 јули, четврток, со почеток од 9 ч., Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 27. редовна седница со следниот

Заинтересираните за градба на објекти за домување и за комерцијални дејности во Кочани до крајот на оваа

Членовите на Советот на Општина Кочани, на 23. редовна седница го разгледуваа финансиското работење на

Советникот од редовите на ВМРО – ДПМНЕ, Јордан Димитров, го повика мнозинството во Кочанскиот совет да се

Општина Кочани влезе во проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од Швајцарската

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.