Денеска, со почеток во 13 ч. во салата на Советот на Општина Кочани ќе се одржи работилница

В четврток, 12 април 2018 година со почеток во 15 ч., Советот на Општина Кочани ќе ја одржи

Советот на Општина Кочани, на својата редовна осма седница изгласа измена на распоредот

Опозицијата во Советот на Општина Кочани ја напушти осмата седница, затоа што не беше прифатен

Осумте советника на ВМРО - ДПМНЕ и коалицијата ја напуштија седницата на Советот на Општина

На 15 март Советот на Општина Кочани ќе ја одржи редовната 8 седница. На дневен ред се триесет точки

Врз основа на членот 33, став 1, алинеја 1 од Деловникот на Советот на oпштина Кочани

Советот на Општина Кочани даде согласност за отворање три нови воспитни групи во Детската градинка „Павлина Велјанова“ во Кочани. Целта е да се зголеми

Денеска на петтата редовна седница на Општина Кочани, покрај останатото, ќе се бира и нов командир

Кочанскиот Совет на 27 декември ќе ја одржи својата петта редовна седница. За разлика од вообичаената

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.